Частичната военна мобилизация в Москва приключи. Това обяви кметът на руската столица Сергей

...
Частичната военна мобилизация в Москва приключи. Това обяви кметът на руската столица Сергей
Коментари Харесай

Приключи военната мобилизация в Москва

Частичната военна готовност в Москва завърши. Това обяви кметът на съветската столица Сергей Собянин.

Той показва, че мобилизационните пунктове ще бъдат затворени в 14.00 часа местно време през днешния ден.

Градоначалникът посочи, че мобилизационните квоти към този момент са изпълнени и останалите изпратени призовки ще престанат да бъдат годни.

По негови думи всички мобилизационни задания " са изпълнени напълно ".

" Мобилизацията се трансформира в голямо тестване за хиляди московски фамилии, чиито татковци, съпрузи и синове в този момент служат в армията. Въпреки това осъществяването на задачата за частична готовност стана допустимо на първо място посредством на отговорността, възприятието за дълг и патриотизма на московчани ", акцентира Собянин.

" Москва ще се погрижи за вашите фамилии и близки. Ще продължим да оказваме директна помощ на Министерството на защитата в логистичната поддръжка. Заедно с управлението на районите, където служат московчани, ще помогнем за възстановяване на живота във военните елементи ", твърди още той.

През последните дни медиите оповестяват за многобройни хайки в Москва наоколо до метростанциите, както и за полицейски нападения в общежития и хотели, в които на мъже в наборна възраст са били раздавани насилствени призовки.

Московската работа за военна регистрация и постъпване на работа обаче отхвърля тези изказвания

На 14 октомври съветският президент Владимир Путин разгласи, че частичната готовност ще завърши в границите на две седмици. Тогава той акцентира, че 222 000 от плануваните 300 000 наборници към този момент са мобилизирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР